Här sitter jag med mjöl över hela mig....
...och smet i mingiporna. Har en kladdkaka i ugnen. Har fått receptet av Frida. Den är sjuuuukt god!! Iaf när hon har gjort den. Det är nåt täcke av kokos o nåt mer över. I min receptbok har den fått namnet "Fridas goda kaka".
För de som vill testa att göra den har du receptet här:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Kokosglasy:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 d smör
Tillbehör:
ev. grädde
ev. passionsfrukt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klicker, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
2. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna 25x35 cm, men bred inte smet ändå ut i kanten.
3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
4. Glasyren:
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
5. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
6. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar.
Till Louise:
Jag hoppas att du vet vad alla ingredienser är för nåt.... Msk står för matsked, dl för decilitermått och tsk för tesked. Jag har sett att du har alla dessa i din låda. Ugnen sätter du på med spakarna, du vrider till 200. Sätt inte in kastrullen i micron!!!!!!!!
Puss
För de som vill testa att göra den har du receptet här:
4 ägg
6 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Kokosglasy:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 d smör
Tillbehör:
ev. grädde
ev. passionsfrukt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klicker, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet.
2. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna 25x35 cm, men bred inte smet ändå ut i kanten.
3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
4. Glasyren:
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
5. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun.
6. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar.
Till Louise:
Jag hoppas att du vet vad alla ingredienser är för nåt.... Msk står för matsked, dl för decilitermått och tsk för tesked. Jag har sett att du har alla dessa i din låda. Ugnen sätter du på med spakarna, du vrider till 200. Sätt inte in kastrullen i micron!!!!!!!!
Puss
Kommentarer
Postat av: Lucie
tipsen till Louise HAHAHA!
Postat av: Lotta
mmmm mumma låter d.. Tyvärr så blir d inga sånna onyttigheter nu eller inom någon snar framtid för mig. Däremot e jag grymt sugen på en helg med ÖL, ÖL o ÖL. O lite sol på vätterstranden. LÄngtar redan!!! Puss puss
Postat av: Grisen
Visst att det inte blir något sånt..., blir intressant att höra hur det gick på avslutningen... Kakor eller inte?
Längtar också väldigt mycket till ölen o stranden o att du ska ha en riktig bakisdag på söndag!!
Puss
Trackback